Διεθνές βραβείο στους συντελεστές του έργου της επανέκθεσης του αρχαιολογικού μουσείου ΤΕΓΕΑΣ
Το Ερευνητικό Εργαστήριο Γεωχωρικής Τεχνολογίας της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Αθήνας, διά μέσου του Διευθυντή του Δρος Ανδρέα Τσάτσαρη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληρο- φορικής, έχει την τιμή να ανακοινώσει τη σημαντική διάκριση που απέσπασε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας στην Αρκαδία από την Κριτική Επιτροπή του European Museum Forum υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο San Sebastián / Donostia της Ισπανίας. Να σημειωθεί ότι τόσο ο ίδιος, όσο και μέλη του Εργαστηρίου αλλά και απόφοιτοι του Ιδρύματος συμμετείχαν στην ερευνη- τική ομάδα του έργου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «το Σάββατο 9 Απρι- λίου, η ως άνω Επιτροπή βράβευσε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας “με την ύψιστη αναγνώριση για εξέχοντα επιτεύγματα”. Το βραβείο παρέλαβαν η Προϊ- σταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, Δρ. Αννα Βασιλική Καραπανα- γιώτη και ο υπεύθυνος αρχαιολόγος του έργου της Επανέκθεσης, κ. Γρηγόρης Θ. Γρηγορακάκης.

Στο κείμενο της βράβευσης αναφέρεται ότι: «Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από το Μουσείο, το οποίο προβάλλει ως κεντρική ιδέα τη γένεση και εξέλιξη της Πόλεως (πόλις - κράτος), εξερευνώντας τη σημασία της Τεγέας και του εξέχο- ντος Αρχαιολογικού χώρου του ιερού της Αλέας Αθηνάς. Το Μουσείο, στην καρ- διά της αρχαίας Αρκαδίας, μυεί τον επισκέπτη στο επίκεντρο της μουσειολογι- κής του προσέγγισης, ενσωματώνοντας καινοτόμες τεχνολογίες υψηλής αισθη- τικής. Εισάγει με αυτόν τον τρόπο μια συνεκτική ερμηνευτική στρατηγική. Η δε αφήγηση χαρακτηρίζεται από τη σαφήνεια της δομής της».

Τους συντελεστές για τη σημαντική αυτή διάκριση, συνεχάρησαν με γραπτή τους δήλωση τόσο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ενώ έχει ήδη γνωρίσει μεγάλη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ. Το γεγονός ότι ένα τμήμα των συντελεστών της ομάδας που συμμετείχε στην εκπόνηση του παραπάνω έργου αποτελείται από μέλη του ΕΠ του ΤΕΙ Αθήνας αλλά και απόφοιτοί του, επιβεβαιώνει μέσω της βράβευσης αυτής για μια α- κόμα φορά, αφενός, τη δυνατότητα τους για διεπιστημονικές συνεργασίες υ- ψηλού επιπέδου και, αφετέρου, την υψηλή ποιότητα των ερευνητικών τους δυνατοτήτων.<< Ανακοινώσεις του ΤΕΙ ^ Αρχή Σελίδας