30/06/2016 Διαγωνισμός ECOTROPHELIA 2016
Το ΤΕΙ Αθήνας συμμετείχε στον 6ο Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA

Στον φετινό διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2016, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, παρουσιάστηκαν τα προϊόντα 16 ομάδων σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Αίγλης Ζαππείου. Τα προϊόντα απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια για την ποιότητα και την καινοτομία τους ενώ, κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις ιδιαίτερες συσκευασίες τους.


       


Tο Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Ασφάλειας Τροφίμων και Ποτών της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
συμμετείχε στο Διαγωνισμό, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας του Τμήματος Βιοτεχνολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με το καινοτόμο προϊόν "DEMAVIE". Σκοπός του εργαστηρίου είναι η υποστήριξη των φοιτητών του καθώς και η εξωστρέφεια του Εργαστηρίου αλλά και του ΤΕΙ Αθήνας σε εθνικούς διαγωνισμούς.

      Την εκδήλωση άνοιξε ο  Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, κ. Καλούσης, ο οποίος συνεχάρη όλες τις ομάδες για τις ιδέες και την εντυπωσιακή δουλειά τους και δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που μέσα σε ένα τόσο αβέβαιο περιβάλλον καταφέρνουμε να αποδείξουμε ότι η επένδυση στην Έρευνα και την Καινοτομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη νέα γενιά, η οποία για ακόμα μια φορά μας κάνει υπερήφανους με τη δυναμική και τη δημιουργικότητά της». Και συνέχισε τονίζοντας: «Όραμα του ΣΕΒΤ είναι μια Ελλάδα ανάπτυξης, ευκαιριών, εκπαίδευσης και καινοτομίας με ανταγωνιστική και ανοιχτή οικονομία. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού θα αποτελέσει κίνητρο για επενδύσεις στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης της τεχνολογίας και η χώρα θα κρατήσει τους άξιους και μορφωμένους ανθρώπους της».

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθηναν οι κ.κ. Θ. Τζάκρη / Υφυπουργός Βιομηχανίας, Γ. Παπαδούλης / Πρύτανης ΓΠΑ, Μ. Μπρατάκος / Πρόεδρος ΤΕΙ Αθήνας, Σ. Συρόπουλος / Αν. Πρύτανης Παν. Αιγαίου, Α. Σπηλιώτη / Εκπρόσωπος ΓΓΕΤ.

Θα μπορούσε να πει κάποιος, πως νικήτρια του 6ου Εθνικού Διαγωνισμού Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2016 αναδείχτηκε η… καινοτομία αφού τα προϊόντα των ομάδων ενθουσίασαν τόσο το κοινό όσο και την Εθνική Επιτροπή για την ποιότητα και την υψηλή διατροφική τους αξία!

Το 1ο βραβείο τελικά απονεμήθηκε στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για το προϊόν "Veggie it" η οποία και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, στις 16-17 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών “SIAL”.


Περισσότερες πληροφορίες και βίντεο: http://www.sevt.gr/gr/news-details/FMOF/diagwnismos-ecotrophelia-2016

<< Εκδηλώσεις ^ Αρχή Σελίδας