Σημαντικές συμφωνίες του ΤΕΙ Αθήνας με Πανεπιστήμια της Κίνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικές συμφωνίες του ΤΕΙ Αθήνας με Πανεπιστήμια της Κίνας

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή του ΤΕΙ Αθήνας σε πανεπιστήμια της Κίνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Κινητικότητας του Erasmus+.

Η επταμελής αντιπροσωπεία, υπό την ηγεσία του Προέδρου του ιδρύματος, κ. Μιχάλη Μπρατάκου, επισκέφθηκε το Zhengzhou University, της ομώνυμης κινεζικής επαρχίας, όπου έγινε δεκτή από τον Πρύτανη του ιδρύματος, κ. Liu Jiongtian, και συζήτησε θέματα συνεργασίας στους τομείς Διοίκησης και Οικονομίας, Εφαρμοσμένων και Καλών Τεχνών και ιδίως Τουρισμού και της Φιλοξενίας. Ειδικά στον τελευταίο τομέα, συμφωνήθηκε η δημιουργία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην αγγλική γλώσσα, για κινέζους φοιτητές στην Αθήνα. Επιπροσθέτως, στον ίδιο τομέα, συμφωνήθηκε η από κοινού ανάθεση εκπόνησης διδακτορικών διατριβών για κινέζους κι έλληνες φοιτητές, με επιβλέποντες από την Κίνα και την Ελλάδα, με έναρξη υλοποίησης το Σεπτέμβριο του 2017.

Ο κ. Περικλής Λύτρας, Αναπληρωτής Προέδρου του ΤΕΙ Αθήνας, με τον κ. Αριστείδη Κοντογεώργη, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών, επισκέφθηκαν και συνομίλησαν με όλο το Τμήμα Τουριστικού Μάνατζμεντ του Zhengzhou University και συμφώνησαν, κατ’ αρχήν, στην εκπόνηση διδακτορικών διατριβών και στη δημιουργία Τμήματος στην αγγλική γλώσσα με την Κοσμήτορα της Σχολής, κα ShuyunDu.

Στο πανεπιστήμιο αυτό, ο Πρόεδρος του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών, καθηγητής Χάρης Πρέσσας, έδωσε σχετική διάλεξη.

Προς όλα τα προαναφερόμενα, υπεγράφη διμερής συμφωνία Erasmus+ μεταξύ του Zhengzhou University και του ΤΕΙ Αθήνας.

Η υποδοχή και φιλοξενία της ελληνικής αντιπροσωπείας από τα προαναφερόμενο πανεπιστήμιο υπήρξαν παροιμιώδεις, με πλήρη επισημότητα, παρουσία εξεχουσών προσωπικοτήτων της επαρχίας, ανταλλαγή δώρων και παράθεση επίσημου γεύματος.


 

 << Eπικαιρότητα ^ Αρχή Σελίδας