Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως του HOUSING EUROPE στο ΤΕΙ Αθήνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως του HOUSING EUROPE στο ΤΕΙ Αθήνας

Μιχάλης Μπρατάκος - Πρόεδρος ΤΕΙ Αθήνας, Sorcha Edwards - Γενική Γραμματέας HOUSING EUROPE και Γαβριήλ Αμίτσης - Αν. Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας


Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης “International Days for Higher Education, Cosmopolitanism and Solidarity” που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας (ΤΕΙ Αθήνας) από 27-29 Μαρτίου 2017, επισκέφθηκε για πρώτη φορά το ΤΕΙ Αθήνας η Γενική Γραμματέας του HOUSING EUROPE κα. Sorcha Edwards. Το HOUSING EUROPE - The European Federation of Public, Cooperative & Social Housing (www.housingeurope.eu) είναι το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Διακρατικό Δίκτυο στο πεδίο της στέγασης, που επιδιώκει την ανάπτυξη μίας επαρκούς και βιώσιμης στεγαστικής αγοράς. Ιδρύθηκε το 1988 και αποτελείται από 44 Εθνικές και Περιφερειακές Ενώσεις, εκπροσωπώντας περίπου 43.000 παρόχους στέγης από 23 Ευρωπαϊκά κράτη, που διαχειρίζονται τουλάχιστον 26 εκ. κατοικίες (11% του συνολικού αποθέματος κατοικιών στην Ευρώπη).


Το ΤΕΙ Αθήνας αποτελεί από τον Σεπτέμβριο του 2016 τον πρώτο Ακαδημαϊκό Εταίρο (Academic Partner) του Δικτύου στην Ευρώπη, καθώς δραστηριοποιείται ερευνητικά από τις αρχές του 2010 στο πεδίο της στέγασης, ενώ το 2015 ολοκλήρωσε - στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - την εκπόνηση της πρώτης Εθνικής Στρατηγικής για την πρόληψη και καταπολέμηση της αστεγίας.


Η κα. Edwards συναντήθηκε με το Προεδρείο και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΤΕΙ Αθήνας, επισημαίνοντας την ανάγκη αξιοποίησης της ακαδημαϊκής κοινότητας για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων πολιτικών κοινωνικής κατοικίας στην Ελλάδα. Παράλληλα συμμετείχε στο πρώτο Θεματικό Πάνελ της Εκδήλωσης με θέμα Economic crisis, poverty and higher educationπου συντόνισε ο Αν. Καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας Γαβριήλ Αμίτσης, παρουσιάζοντας εισήγηση για το ρόλο της κοινωνικής κατοικίας στο Ευρωπαϊκό μοντέλο ενεργητικής ένταξης των ευπαθών ομάδων.


Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης το ΤΕΙ Αθήνας οργάνωσε μία σειρά επαφών της κας. Edwards στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάσθηκαν οι πρωτοβουλίες του HOUSING EUROPE και συζητήθηκαν οι προκλήσεις κάλυψης των στεγαστικών αναγκών των ομάδων του πληθυσμού σε περιόδους οικονομικής ύφεσης.
Μάριος Σαλμάς, Βουλευτής ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Αναπληρωτής Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης
/ Sorcha Edwards - Γενική Γραμματέας HOUSING EUROPE 

Βασίλης Κεγκέρογλου, Βουλευτής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ – Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας / Sorcha Edwards - Γενική Γραμματέας HOUSING EUROPE


 

Κώστας Ζαχαριάδης – Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ / Sorcha Edwards - Γενική Γραμματέας HOUSING EUROPE
<< Εκδηλώσεις ^ Αρχή Σελίδας